2011. április 11., hétfő

Párhuzamok 1. - Gyermekláncfű és a ganodermás kávé

Erdélyi ismerősünk, aki igencsak természet közeli ember, a minap egy igen gondolatébresztő megjegyzést tett egy beszélgetőpartnerünknek, aki éppen arra panaszkodott, hogy kilátásban van neki egy jó kis kivizsgálás, mert rendetlenkedik az epéje egy ideje.


„Minek napokat tölteni a kórházakban a várakozással, stresszeléssel, hogy megmondja valaki neked, hogy baj van az epéddel? Azt már te is érzed, nem? Inkább itt a napsütéses kertedben leheveredve a zöld fűbe, madárcsicsergést hallgatva, rágcsálj el egy jó csokor pitypangszárat 3 héten át minden nap, és meglátod, hogy olyan jól fogod magad érezni, hogy még a kávé sem fog hiányozni! A nagyanyámtól többször hallottam effajta tanácsokat gyermekkoromban, és érdekes módon mindig igaza volt.”
Mivel éppen mostanság virágzik úton-útfélen a gyermekláncfű (pongyolapitypang, tejesfűvirág vagy barátfej) egy kicsit felfrissítettem Maria Treben, Egészség Isten patikájából című könyvéből eme csodás és kedves kis gyógynövényünkről az értékes tudnivalókat.

Mi tervbe vettük, hogy egészségünk megőrzése érdekében lehetőleg mindig ki fogjuk használni a természet és kertünk kínálta lehetőségeit. Így, április első hetétől minden nap elrágcsálunk 5-6 frissen szedett pitypang szárat, zsenge levelét salátaként fogyasztjuk más zöldségekkel, és virágjából „mézet” fogunk készíteni. Ez a sokak által gyomként ismert és titulált növény igen értékes tulajdonságokkal bír. Segít az epebántalmak kezelésében és a májbetegek gyógyításában, cukorbetegség ellen is igen kiváló. Vértisztító hatásának köszönhetően a köszvény és a reuma ellenszereként is használják. Levertség és fáradtság esetén is jó segítség.

Hát, miután alaposan átolvastam a könyvben foglaltakat, rájöttem, hogy ezekkel a pozitív hatásokkal én már találkoztam a ganoderma (pecsétviaszgomba) tanulmányozása során, és éppen ennek köszönhető az is, hogy a DXN kávéit fogyasztva, folyamatosan egyre jobban és jobban érezhetjük magunkat. Az igazi felfrissülés érzése általában néhány hét kávézgatás után érezhető, amikor a szervek a mérgek terhe alól egyre jobban kezdenek felszabadulni. A ganoderma mint a gyógynövények királynője, még nagyon sok értékes tulajdonsággal bír, de azokról, majd egy-egy újabb „párhuzam” kapcsán mesélek.

Igaz, hogy most épp rendelkezésünkre áll minden nap a pitypang, és plusz segítséget nyújt a tavaszi megújulásban, de az igazság az, hogy a család mindennapi kávéját nem pótol(hat)ja semmi… ugyanis a kávézás olyan szertartás, életérzés is egyben, amiről nem szeretnénk lemondani. És nem is kell lemondanunk, mióta találkoztunk a DXN ganodermás kávéival.

Bejegyezte: Imola, Surányban

A DXN ganodermás kávéi itt megvásárolhatók:
http://e-ganoderma.hu/termekek#elelmiszerek-es-italok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése