2009. október 25., vasárnap

A pecsétviaszgomba


Szervezetünk fő védelmi rendszere az immunrendszer, ez az ami megvéd bennünket azoktól a támadásoktól, amikkel nap, mint nap meg kell küzdenünk még akkor is, ha ezt többnyire észre sem vesszük. A legtöbb betegség hátterében szinte mindig kimutatható a legyengült, vagy részben hiányosan működő immunrendszer, sőt egyes kutatók azt állítják, hogy ép, jól működő immunrendszer esetében nem léphet fel súlyos betegség.
Az immunrendszer legfontosabb szervei: nyirokrendszer, csontvelő, lép, csecsemőmirigy, nyirokcsomók.
Az immunrendszerünkre negatívan ható legbefolyásosabb tényezők:
  • a táplálkozás (szegényes táplálékok, savas ételek, helytelen emésztés, sült ételek, finomított cukor, liszt túlzott fogyasztása, vitaminokban és ásványi anyagokban szegény táplálkozás, kevés folyadék fogyasztása ... ),
  • a környezetünkben mindenhol jelen levő fertőző ágensek (négyezer ismert vírus, több milliárd baktérium),
  • méreganyagok (a levegőben, vízben, háztartásban jelen levő vegyszerek, adalék anyagok, ipari szmog, oldószerek, penész, por, poratka, ... ),
  • traumák (ionizációs sugárzások, egyéb háttérsugárzások, rádioaktív hulladékok által keltett sugárzások, ... ),
  • negatív stressz ( kín, feszültség, aggodalom, ...).

A fenti káros hatások kivédésére, immunrendszerünk erősítésére számos módszer létezik. Ezek közül az egyik a megfelelő táplálékkiegészítők szedése, amik biztosítani tudják szervezetünk számára azt, amire mindennapi táplálékaink már nem képesek. E tekintetben a Reishi gomba (Ganoderma lucidum) évezredes tapasztalatok és a legújabb kutatások szerint is kiváló MEGOLDÁS-t biztosít.
A rómaiak istenek eledelének, az egyiptomiak Osiris ajándékának, a kínaiak az élet elixirjének, Koreában a halhatatlanság gombájának tekintették. Első írásos emlékek a Han Dinasztia (i.e.8 - i.sz. 206) idejéből származnak, de az afrikai tassili barlangokban feltárt régészeti leletek szerint már 7000 évvel ezelőtt is ismert gombafajta volt.
A mai orvostudomány csak az 1970-es évektől kezdődően kezdett komolyabban foglalkozni a gombák gyógyhatásával. A japán Kyotói Egyetem kutatói kidolgozták a gomba termesztésének módszertanát, ami lehetővé tette a tudományos kutatásokra alkalmas mennyiségű nyersanyag előállítását.
A Ganoderma gomba poliszacharidokat, triterpén jellegű vegyületeket, szerves germániumot, kálciumot, cinket, mangánt, vasat, rezet, aminosavakat, lipideket, alkaloidokat, riboflavint, aszkorbinsavat, vitaminokat, szervetlen ionokat és szteroidokat tartalmaz. Nehéz lenne ennél összetettebb étrendkiegészítőt találni!
A kutatási eredmények egyre szélesebb körben bizonyítják, hogy ez egy olyan immunmodulátor, ami helyreállítja a citokin rendszer kommunikációs csatornáiban keletkezett károkat, fokozza az immunválasz hatékonyságát, a citoxikus makrofágok, limfociták, T-sejtek, monociták, neutrofilok tevékenységét, és így a szervezet jelentős segítséget kap a legkülönbözőbb támadások kivédésében: fájdalmak, allergia, gyulladás, daganatok, baktérium és vírus támadások, vérnyomás problémák, HIV, mellékvese problémák, magas koleszterin és vércukorszint ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése