2009. október 26., hétfő

Spirulina (kék-zöld alga)

A Spirulina egy természetes, könnyen felhasználódó fehérje - spirulina plankton, vagy kék-zöld alga néven is ismerik. Az algák több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint sok más élelmiszer, ezért egyre gyakrabban használják őket immunerősítőszerként.


Tartalmazzák az összes B-vitamint, továbbá D-, K-, C-, E- vitamint. Természetes forrásai az A-vitaminnak.  A zöld klorofillje és a béta-karotin narancssárga színével együtt adja a Spirulina jellegzetes kékeszöld színét.
A klorofill, mely kitűnő regeneráló- és vérképző, a szervezet oxigénellátását aktiválja. Javítja a sejtlégzést, és a baktériumok számára kedvező életkörülményeket biztosít (pl. a bélrendszerben segíti a fehérjehasznosulást, és kiegyenlíti a vérnyomást az egészséges szintre).

A vitaminok fontos antioxidánsok, védik a szervezetet a káros szabad gyököktől, erősítik a szervezet immunrendszerét, az idegrendszert, a legyengült szervezetet. B12-vitamin-tartalma kétszer-háromszor annyi, mint a marhamájé. Ez főként a vegetáriánusoknak jó hír!

Mikor érdemes alkalmazni?

- fogyókúra esetén segíti a szervezet tisztulását a salakanyagoktól
- izületi megbetegedések megelőzésére, vagy gyógyítására
- alkalmas cukorbetegek komplex gyógyítására, az inzulinfüggőknél csökkenthető az inzulin mennyiség
- csökkenti a nehézfémek és az egyes gyógyszerek vesekárosító hatását.
- a bőr állapotának feljavításakor, az idő előtti öregedés megelőzésére, pattanások, kelések ellen.

A kutatások bebizonyították: 1g spirulina a tápérték tekintetében megfelel 1 kg zöldségnek. Az utóbbi időkben az összes spirulina tartalmú élelmiszer nemzetközi sikert aratott.
A spirulina tehát rendkívül gazdag tápanyagokban, például, ha a spirulinából arcpakolást készítünk, rendkívül jó hatással bír az arcbőrre is.
A spirulina alkalmazása hosszú időn keresztül sem jár mellékhatásokkal.

A Spirulina mint fehérjeforrás

A Spirulina egyszerűen a legemészthetőbb, természetes, jó minőségű fehérjeforrás a Földön. Hatékonyságában messze felülmúlja nem csak a növényi, de az összes állati eredetű fehérjét is. Az emésztés közbeni felszívódása négyszer nagyobb, mint egy azonos méretű marhahúsból származó proteinnek. És nem csupán az a poén, hogy a Spirulina háromszor több proteint tartalmaz (grammonként súly alapján), de ezáltal 12-szer több emészthető proteint tartalmaz, mint a marhahús. Ez az igazi különbség! Ez az igazi oka annak, hogy a Spirulina kitűnő élelmiszer azoknak, akiknek valami miatt fokozott protein bevitelre van szükségük.

Például:
- Akik alacsony szénhidrát és magas protein tartalmú diétát folytatnak
- Erő és izomfejlesztő gyakorlatokat végző sportolók,
- Akiknek törékeny a csontjuk,
- Azok, akiknek van bajuk azzal, hogy súlyt nyerjenek, vagy
- Azok, akik alultápláltak.

Ezen emberek számára valószínűleg nincs jobb táplálékforrás a bolygón a Spirulinánál. A benne található fehérje, egy teljes fehérje, ami azt jelenti, hogy tartalmazza mind a nyolc lényeges aminosavat eltérően a baboktól, a gabonáktól és más növény alapú ételektől eltérően, amik jellemzően egy vagy több aminosavat nem tartalmaznak.

A DXN Spirulina a lehető legtisztább, mivel mesterséges tavakban bio körülmények között termesztik, a klorofill tartalma pedig jóval magasabb egyéb spirulina készítmények klorofill tartalmánál, köszönhetően annak, hogy Malájziában nagyon magas a napsütéses napok száma.

A DXN Spirulinát itt megvásárolható: www.e-ganoderma.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése