2010. április 14., szerda

Pecsétviaszgomba (Ganoderma Lucidum) a ganoterápia alapja

Kína és a Távol-Kelet legendás gombája a pecsétviaszgomba, a Ganoderma lucidum vagy Reishi, mely közel 5000 éve ismert. A Ganodermát a hallhatatlanság gombájának is nevezték, nem ok nélkül. Felhasználására, gyógyhatására vonatkozóan számtalan irodalmi utalást találhatunk a korai időkből. A kínaiak meggyőződése szerint a gomba mágikus erejénél fogva a legkülönfélébb betegségek gyógyítására alkalmas, amire egyik neve is utal: „Ling Zhi”, mely spirituális erőt jelent...


A pecsétviaszgombát évszázadokon keresztül számos, különböző jellegű megbetegedés kezelésére használták. Azt gondolták, hogy a gomba szinte minden betegség kezelésére alkalmas. Mára a tudományos kutatások bebizonyították, hogy a pecsétviaszgomba tényleges értéke igazából nem egy-egy konkrét betegség gyógyításában rejlik, hanem abban, hogy normalizálja a szervezet általános működését, erősíti az immunrendszert, és ennek révén közvetetten hozzájárul a kóros állapotok javulásához, számos esetben annak megszüntetéséhez is, teszi mindezt mindenféle káros mellékhatás nélkül.

A Ganoderma több mint 200 tevékeny alkotóelemet foglal magába, amit három kategóriába sorolhatunk: 30% vízben, 65% szerves anyagban oldódó és 5% illóolaj-elpárolgó elem.
Magas molekuláris súlyú poliszacharidokat, több mint száz triterpén jellegű vegyületet, nukleinsavakat, nagy koncentrációban szerves germániumot, kalciumot, káliumot, magnéziumot, cinket, mangánt, vasat, rezet, aminosavakat, lipideket, alkaloidokat, antioxidánsokat, riboflavint, aszkorbinsavat, vitaminokat, szervetlen ionokat, telítetlen zsírsavakat, fehérjét, és egyéb biológiailag aktív anyagot tartalmaz.
Nehéz lenne az emberi szervezet számára ennél gazdagabb, összetettebb, harmonikusabb „táplálékot” találni. Tehát az évszázados tapasztalatok alapján, méltón kapta a „Gyógynövények királynője” kitüntető címet.

„Ha olyan ételeket eszünk, amelyeket a szervezetünk a legkisebb erőfeszítéssel képes hasznosítani, akkor a jó egészség elkerülhetetlenül jön magától.” (Dr. Ted Morter)
„A helytelen táplálkozás betegséghez vezet, a helyes viszont meggyógyítja a betegségeket” (Dr. Henry Bieler)

A ganoterápia is éppen ezeket a már számos egészségügyi szakember által is felismert és alkalmazott törvényszerűséget veszi alapul. Ezért nevezhető egyszerűnek és ugyanakkor nagyszerűnek is! Lényege, hogy alkalmazásakor lehetetlen félrekezelni bármilyen betegséget, sőt a még rejtett, tünetmentes állapotok is láthatatlanul visszafejlődnek, helyreállnak.

A ganoterápiát nevezhetnénk a nagytakarítás terápiájának, nevezhetnénk a gyors és hatékony feltöltés terápiájának. De nevezhetnénk immunerősítő terápiának, vagy a tartós fogyás, illetve az ideális testsúly terápiájának… egyszóval a tökéletes megújulás terápiájának.
A ganoterápia során a megfelelő mennyiségű és minőségű ásványi anyag, nyomelem, vitamin, enzim, aminosav, fehérje, vértisztító- és képző klorofill jut a szervezetbe, amit a legoptimálisabban tud hasznosítani, beépíteni minden egyes sejt, szerv, szervrendszer, így megerősítve, megújítva a teljes szervezetet.

Reménnyel telve, bizakodva fordíthatjuk tekintetünket a lehetőségeink felé, főként, ha abból az ősi állításból indulunk ki, hogy „nincs gyógyíthatatlan betegség, csak gyógyíthatatlan beteg”. Így tehát, a saját hozzáállásunkkal, felelősségvállalásunkkal, szándékunkkal mi magunk tehetünk a legtöbbet a saját egészségünkért vagy gyógyulásunkért, felismerve szervezetünk valós igényeit.

Amennyiben szeretné saját maga megtapasztalni a Ganoderma életminőség javító hatásait, úgy keresse fel webáruházunkat: http://www.e-ganoderma.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése